Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


Jammertal Borbirtok

Európa egyik legnagyobb borászati élményközpontja a villányi dűlők árnyékában

Barátokkal eltöltött felszabadult percek jó bor társaságában, minőségi programokkal gyönyörű környezetben. Ezt kínálja a Jammertal.
A Jammertal-dűlő a villányi borvidék kapujában fekszik és kiválóan termő szőlőültetvényeknek ad helyet. Nevét a török hódoltság idejéből eredeztetik.  
Vele szemben épült a 2006-ban átadott Jammertal Borászati Élményközpont, mely Európa egyik legnagyobb és legszebb borháza. A 2’100 négyzetméter alapterületen fekvő létesítmény a borvidék méltó kiindulópontja. A szomszédságában található két feldolgozóval együtt alkotják a Jammertal Borbirtok központi elemeit.
A kétszintes épület két külön világba hív: míg a felső része a XXI. századi letisztultság és modernitás jegyében készült, az alsó szint egy középkori lovagvár helyszínére kalauzol.
Az épületbe érkezők a borbárban ismerhetik meg a ház széles borkínálatát. A nagyobb társaságoknak is alkalmas helyiségben tapasztalt helyi sommelier-k vezetésével kötetlen hangulatban fogyaszthatják el a kiválasztott borokat.
A tavasztól őszig tartó időszakban szabadtéri borozgatással, grillezéssel várja a Jammertal panorámaterasza vendégeit, ahonnét a legszebb kilátás nyílik a környékbeli dűlőkre és magára Villányra.
Kisebb társaságok szerezhetnek különleges élményeket, ha átadják magukat a kandalló tűzropogásának finom zajával átjárt klubszoba hangulatának.
A Bortrezor kör tagjai 20-30% engedményt élvezhetnek a borászati élményközpontban elérhető borokból, korlátlanul vehetik igénybe a ház szolgáltatásait.
A Jammertal bortrezorjában a bérlők akár évtizedekig is optimális körülmények között tárolhatják és érlelhetik ott elhelyezett kiváló boraikat. A télen és nyáron egyaránt 11-12°C-os fokos hőmérséklet és optimális páratartalom jelenti az autentikus tárolási környezetet. A bortrezor teljes befogadóképessége mintegy 90000 palack.
Két art deco stílusú kóstoló szoba áll 4-6 fős kiscsoportok rendelkezésére.
A 6 méter belmagasságú, különleges hangulatú, minden XXI. századi kényelemmel berendezett 270m2 alapterületű 70 ezer bontott téglából készült lovagterem egy időben akár 200 vendéget is képes magas színvonalon kiszolgálni.
A Bor Hírlap stábját a Jammertal központban Pálfi Sándor, a ház vezetője fogadta.
Speciális borkóstolón mutatta be a legjobb boraikat, melyek a méltán elismert Nagy Zsolt szőlész és a kiváló borásznő, Szabó Kata Veronika nevéhez fűződnek. A borásznő többek között Tokajban, Új-Zélandon és a POTE Borászati Kutató Intézetében szerzett tapasztalatokat, mielőtt átvette a Jammertal Borbirtok szakmai irányítását.
Az üdvözlő ital Olaszrizling volt. Könnyű, gyümölcsös bor, egy éve jelent meg a piacon rendkívül figyelemfelkeltő címkével. Mellette rozét is ajánlottak, ezt a divatos bort is remekül készíti a pincészet.
A technológia világszínvonalú, az erjesztő és érlelő kapacitás lenyűgöző. A 2004-ben és 2011-ben megépült feldolgozókban 30 különböző méretű hőmérsékletvezérelt fémtartály és fakád biztosít mintegy 4’500 hl-nyi egyidejű erjesztő kapacitást a beérkező szőlő minőségi kompromisszumok nélküli feldolgozásához.
A Villányban megkerülhetetlen Portugieser volt az első megkóstolt vörösborunk. Bársonyos, könnyen szerethető tétel, a fehér- és rozé mellett ez is a napfényes 2013-as évjárat hírnöke.
Ezek után 2011-es esztendő vörösei következtek. A Kékfrankos maga volt a csoda. Nagyon jó évjárat kitűnő alapanyagából remek bor készült, melynek ár-érték aránya is kifogástalan, mindössze 3’000 forint körül árulják a borboltokban.
Őt követte a Jammertal Merlot, védett eredetű prémium kategóriás alkotás. Természetesen e bor esetén is erős hozamkorlátozásról beszélünk, tőkénként maximum 1,2 kg szőlő került szüretelésre.
A Cabernet Sauvignon lenyűgöző illatjegyekkel érkezett a poharunkba- Hosszú lecsengésű, magas beltartalmú bor szedres-fekete cseresznyés aromákkal.
A Jammertal Borbirtok választéka igen széles. Non plus ultraként egy 2006-os bordeaux-i házasítással leptek meg bennünket, melyet a tulajdonos, Szűcs Róbert álmodott palackba. Ez az ultra-prémium kategóriás Gloria – az ára minőségének megfelelően 12’700 forint. 61% Merlot, 18% Cabernet Franc és 21 % Cabernet Sauvignon alkotja e cuvée-t. Fakádban erjedtek az összetevők, majd 30 hónapos kis fahordós érlelést követően válogatták ki, állították össze őket. Óriási élmény, megéri az árát. Gyűjtőknek is ajánlott.
A Jammertal Borbirtokról évi közel egymillió palacknyi bor kerül forgalomba négy márkanév alatt: Wunderlich, Jammertal, Cassiopeia és Koh-I-Noor. Ezek egy része hazánkban kerül piacra, de komoly mennyiséget exportál a borászat, elsősorban Kínába és Oroszországba.




terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..