Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


Badacsony

A Kéknyelű és replica panerai a Tramini

  Aki a Balatonon tölti a nyarat, az a strandolás, napozás, vízibiciklizés, esetleg vitorlázás mellett fakultatív lehetőségként egy-két napot fordíthat a kirándulásokra is. Megéri! A fő úti cél természetesen Badacsony. Általában július utolsó hetében kezdődik a borhét.

Cheap Audemars Piguet Replica Watches

A történelmi borvidék borosgazdái sok kóstolót szerveznek, esténként együttesek zenélnek. A borhét zárása után pedig rögtön indul a badacsonyi halászlé-főzőverseny, nevezéseket még ott, a helyszínen is elfogadnak. Aki kifejezetten a szüretre vágyik, az szeptember közepén ökörsütés, bál, a borrendek felvonulása, csepűrágók megjelenése, bűvészek és bohócok társaságában múlathatja az időt.

www.repliquesuisse.fr

Breguet Replica

  Badacsonyban a szőlő és a bor minősége a bazaltnak, a szubmediterrán mikroklímának és a napsugarat a hegyoldalra visszaverő Balatonnak köszönhető. Páratlanul magas itt a borok mustfoka és ebből ered a testes jellege, íze, zamata. Szokták mondani: a borivás egészséges. Badacsonyban tényleg az, hiszen a kéknyelű a káliumtartalma és az Olaszrizling a magnéziumtartalma miatt orvosság. Ha Badacsonyban járunk, érdemes kirándulni Szigligetre, gyönyörködni a hegyoldalról a táj szépségeiben, meginni egy pohár bort. A kirándulás után ha vacsorázni indulunk, ismerkedjünk meg a helyi különlegességekkel! Az aludt tejből készülő katrabóca levessel, a tócsnival, amely liszt és krumpli keveréke, a túróval töltött lepenttel, ami valójában lepény.

  A környék másik nagy idegenforgalmi központja Sümeg. A Bakony délnyugati sarkában, a magyar tengertől úgy 20 kilométerre található. A várat a 13. században építették, s a Rákóczi-féle szabadságharcban játszott utoljára hadászati szerepet. Sümegen a legnagyobb turistaattrakció a Végvári napok, minden évben augusztusban rendezik meg: lovagi tornák és középkori vacsorák elevenítik fel a lovagkor hagyományait. A sümegi váristálló is alkalmas tartalmas programokra. Mindenképpen keressük fel a püspöki palota bormúzeumát! A Balaton északi partján több hegy magasodik. Badacsony, Gulács, Csobánc, a Szent György-hegy, s Szigliget a legismertebb. Ezeket bejárni, itt kirándulni, biciklizni igazán kellemes élmény. S ha még hozzátesszük, hogy rendkívül finom borokat is kóstolhatunk utunk közben, akkor nagy valószínűséggel még jobban felkeltettük az érdeklődést. Szigligeten kerékpározva az Esterházy-pincét könnyen elérhetjük, s a borkóstoló után remélhetőleg vissza is érünk épségben a szálláshelyünkre. A bortúra Badacsonyban a Szegedy Róza-kúria megtekintésével folytatódhat, itt október 15-ig várják a vendégeket. Múzeumlátogatás, ürmös kóstoló és pinceáron történő boreladás is szerepel a kínálatban. Ne hagyjuk ki Szeremley Huba pincészetét és éttermét sem, ez utóbbi teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a Balatonra! Kerékpárral másnap bejárható a Salföld, érdemes a majorság lovardáját meglátogatni, sétakocsikázást is rendelhetünk a 13. századi pálos kolostorhoz. Kétszáz éves múlttal nézhetünk szembe. A turistákat több szálláshely várja, a Borbarát Panzió vagy a Sörpatika vendégház Badacsonytomajon, illetve a Katica vendégház és a Gizella panzió Badacsonyban.

  Badacsony ínyenc bortúrával várja a vendégeket. A híres kéknyelűt a Szeremley borházban érdemes megkóstolni, a Traminit a Borbély családi pincészetben, a Szürkebarátot az Imre Borozóban, a fűszeres ürmöst pedig a Szegedy Rózában. Érdemes felkeresni a Németh Pincészetet is. A családfő célja a kihalófélben levő ősi magyar szőlőfajták megmentése. Fajtakínálatuk: kéknyelű, Budai Zöld, Juhfark, Rajnai Rizling, Olaszrizling, Szürkebarát, Muskotály. A borkorcsolyákról sehol se feledkezzünk meg! A Balatonfelvidéki levegő természetesen elnyom, plusz még az ital is kótyagossá tehet, úgyhogy ne feledkezzünk meg az evésről sem! A szüret szeptember közepétől október közepéig tart általában. Ekkor háromnapos szüreti hétvégéket szerveznek a helyi éttermek, panziók. A vendégek kedvük szerint vehetnék részt a szőlő szedésében, a szüret, valamint a szőlő feldolgozásmunkáinak bemutatása után pedig  mustkóstoló következik a programban.


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..