Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


Terroir Budapest Forum: főszerepben a magyar gasztronómia

Az idén elsőként megrendezésre kerülő Terroir Budapest Forum (www.terroirtalk.org) a
vendéglátás területén kiemelkedő innovatív trendalkotókat vonultat fel a résztvevői között:
séfek, termelők, szállodatulajdonosok, borszakértők, gasztronómiai turizmussal foglalkozó
szakemberek, újságírók, médiaszereplők és nemzetközi üzleti vezetők százai érkeznek a
rendezvényre. A nemzetközileg elismert fórum 2017. október 30-án hétfőn kerül
megrendezésre a Brody Studios-ban Budapesten.
A nemzetközi üzleti kapcsolatok építését és oktatási programok terjesztését megcélzó
Terroir Hospitality Kanadában 12 éves múltra tekinthet vissza a világ legkiválóbb
vendéglátósai körében. A Terroir 2017 májusában Európa felé is nyitott, és Berlinben
sikeresen útjára indította a programot ezen a kontinensen is. A rendezvényt Németország
legjobb séfjei és a média is nagy elragadtatással fogadta. A Terroir idén Magyarország első
nemzetközi fórumát is megrendezi, hogy a szakmai fejlődést célzó, az élelmiszeripari
fenntarthatóságra fókuszáló rendezvény keretein belül összehozza a vendéglátóipar újítóit.
A Terroir Budapest programja négynapos betekintést enged Budapest konyhaművészetébe:
kulináris túrák, vacsorák és borkóstolók várnak a vendégekre, melyek során a nemzetközi
séfek, gasztronómiai turizmus területén tevékenykedő szakemberek és újságírók Budapest
feltörekvő gasztro szakembereivel és éttermeivel ismerkedhetnek meg.
A túra ezt követően a balatoni régióban folytatódik, ahol a kanadai származású helyi borász,
Gilvesy Róbert lesz a házigazdánk. Két nap alatt helyi termelőkkel és szőlőtermelőkkel,
fogadósokkal és innovátorokkal találkozhatnak a látogatók, akik betekintést nyújtanak a
helyi termelési technikákba, szokásokba és örökségbe.
A Terroir exkluzív eseményére korlátozott számú hely áll rendelkezésre, így érdemes sietni,
ha Ön is szeretne részese lenni ennek a nem mindennapi felfedezőútnak. Legyen szó akár a
teljes programról, akár a négynapos budapesti túráról, az érdeklődők további részleteket
találhatnak az alábbi weboldalon: https://terroirtalk.org/budapest/
Arlene Stein, a Terroir alapítója és igazgatója a következőt nyilatkozta:
“A Terroir Berlin májusi zajos sikerét és a 12 évnyi sikeres kanadai közösségépítésnek köszönhetően a Terroir ugrásszerűen növelte követői számát.”
Stein így folytatta: “A nemzetközi terjeszkedéssel kulturális követeket állíthatunk a feltörekvő gasztronómiai állomások számára, és a networking és oktatási programok segítségével nemzetközi vendéglátóipari közösséget építhetünk. A Terroir megmutatta, hogy a vendéglátósok hogy terjeszkednek évről évre vállalkozásaikkal, és tesznek szert felbecsülhetetlen értékű nemzetközi kapcsolatokra.”

Visszaigazolt résztvevők:
Magyar Séfek, Termelők és Házigazdák
Gilvesy Róbert | Gilvesy Pincészet
Jókuti András | Világevő
Veres István | Babel
Mautner Zsófia | Chili & Vanília
Balázsy Panna | Globalista Konyha
Kelemen Áron | Mazel Tov
Miguel Rocha Vieira | Costes
Fekete Zsóka | Mangalicatenyésztő
Nemzetközi Séfek
Amanda Cohen | Dirt Candy | New York
Albert Ponzo | The Royal | Prince Edward megye
Mara Jernigan | Belize és Kanada
Sebastian Frank | Horváth | Berlin
Nemzetközi Média és Szakértők
Rebecca Mackenzie | Elnök, Culinary Tourism Alliance
Fiona Beckett | The Guardian, Egyesült Királyság
Magdalena Kaiser | Marketing Igazgató, Wine Marketing Association, Ontario.

A Terroirról:
A Terroir egy vendéglátóipari szakembereket összefogó non-profit bizottság, melynek célja,
hogy évente megrendezésre kerülő szimpóziumokon erősítse a vendéglátás helyzetét. Ehhez
kulturális oktatási programokat hoznak létre, kapcsolatépítési lehetőséget biztosítanak a
szakmabelieknek, kollektív erőforrásokat osztanak meg és nemzetközi közösséget építenek.
Az előadók és a résztvevők mindegyike a vendéglátás különböző területeiről érkező
szakember, a rendezvény így számos séf, étel- és italszakértő, író és üzleti vezető számára
biztosít kapcsolatépítési és tudásmegosztási lehetőséget.

A Terroir szervezett túrái kapcsán kérjük, keresse kollégánkat:
Renee Lalonde, renee@terroirtalk.org, +1 416 817-6605
http://www.terroirtalk.org/Budapest

Mesterkurzus.

Magyarország büszkesége: a vulkanikus borok
Magyarország nemzeti borászati identitásának megerősítése a vulkanikus
borászati régiókon keresztül

Magyarország dicsőséges borászati történelemre tekinthet vissza. A reneszánsz
alatt Magyarország termelte a világ néhány legkeresettebb italát. …a jövő még ennél
is izgalmasabb, ahogy a magyarok elkezdik újra felfedezni lenyűgőző vulkanikus
területeiket …” John Szabo MS, szerző, “Volcanic Wine, Salt, Grit and Power”.
Társkurátorok: Gilvesy Róbert, borász, Gilvesy Pincészet; Magda Kaiser, Master of
Wine aspiráns, PR igazgató, Wine Marketing Association, Ontario.

Vizsgálóbizottság:
Fiona Beckett, borászati író, The Guardian, Egyesült Királyság
Jeremy Bonia, sommelier és tulajdonos, Raymond’s, Újfundland, Kanada
Mercedes Bachelet, igazgató, Adam/Albin éttermek, Stockholm, Svédország
Attila Tálos, Bortársaság

Gilvesy Róbert és Magda Kaiser (Master of Wine aspiráns) kurátorként vett részt egy
nemzetközi borászati vezetők társaságában tartott vulkanikus borkóstolón, hogy
feltárják a magyar vulkanikus borokban rejlő világszínvonalú erősségeket.
Ha a magyar borok egyedi identitást kapnak, az marketinges szempontból kiindulási
alapot, pozicionálást biztosít, valamint piacot teremt a borturizmus számára is.
Három nemzetközi szakértőt és vevőt hívtunk meg különböző piacokról, hogy
meghallgassuk a véleményüket a helyi küldöttek mellett. A cél, hogy feltárjuk, mi
különbözteti meg a magyar terroirt és milyen lehetőségek várnak a magyar borra a
világpiacon. Megvizsgálunk 5 fő őshonos szőlőfajtát a Badacsony, Balaton-felvidék,
Muzsla, Mátra, Somló és Tokaj-Hegyalja szőlői közül – a furmintot, a juhfarkat, a
kéknyelűt, a hárslevelűt és az olaszrizlinget, és egy nemzetközi változatot, amelyet a
18. század kezdetétől termelnek Magyarországon: a rajnai rizlinget.
A mesterkurzuson több vulkanikus bort is megkóstolhat, és részt vehet az arról szóló
párbeszédben, mi teszi a magyar vulkanikus borokat érdekessé, egyedivé és
nemzetközileg elismertté.
Kérdések, amelyeket érinteni fogunk:
Van olyan közös szál, amely a magyarországi vulkanikus borok identitásteremtése
mögött húzódik?
Mi különbözteti meg a magyar vulkanikus borokat másoktól?
Mit jelenthet ez a globális piacon?
http://terroirtalk.org


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..