Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


Magyarország büszkesége: a vulkanikus borok

A Brody Studiosban került sor 2017. október 30.-án, az idén elsőként megrendezésre került Terroir Budapest Forum (www.terroirtalk.org) rendezvényre. A főszervező Arlene Stein és Robert Gilvesy borász megnyitója után Jókuti András gasztroblogger tartott előadást a résztvevőknek, majd a kanadai Rebecca Mackenzie lépett színpadra, aki a kulináris turizmust elemezte. Mara Jerniga, szintén Kanadából a régi világ új konyháiról mesélt Baracskay Péter a szürkemarha tenyésztésről tartott beszámolót. Fekete Zsóka a mangalica farmját mutatta be, s Király Enikő a libamáj üzletről tartott előadást.  A gasztroblogger Mautner Zsófi a magyar konyha rejtet gyökereit mutatta be, majd három séf következett: Veres István a Bábelből, Kelemen Áron a Mazel Tovból és Miguel Rocha Viera a Costesből.

A Terroir Budapest délutáni programjában mesterkurzusok voltak. A Magyarország büszkesége a vulkanikus borok „szalon” volt a legizgalmasabb. A társkurátorok a következők voltak: Gilvesy Róbert borász, (Gilvesy Pincészet), Magda Kaiser, Master of Wine aspiráns, PR igazgató (Wine Marketing Association, Ontario), Fiona Beckett borászati író, (The Guardian, Egyesült Királyság), Jeremy Bonia sommelier és tulajdonos (Raymond’s, Újfundland, Kanada), Mercedes Bachelet igazgató (Adam/Albin éttermek, Stockholm, Svédország),  Attila Tálos (Bortársaság).
S akiknek a borait kóstolni, elemezni lehetett: Bott Frigyes, Losonci pince, Pálffy pince, Káli Kövek, Válibor, Gilvesy pincészet, Somlói Vándor.

John Szabo MS, “Volcanic Wine, Salt, Grit and Power” szerzője ezt írta a munkájában: Magyarország dicsőséges borászati történelemre tekinthet vissza. A reneszánsz alatt Magyarország termelte a világ néhány legkeresettebb italát. ,,…a jövő még ennél is izgalmasabb, ahogy a magyarok elkezdik újra felfedezni lenyűgöző vulkanikus területeiket…” Ez tényleg így van. A résztvevőknek nagyon tetszettek a bemutatott borok.
A pálinka „szalon”, s a nemzetközi séfek elemzése a terroir kihasználásának fontosságáról szintén igen érdekes volt, s persze mindenre a koronát a magyar termékek kóstoltatása tette fel, a mangalica kolbászok, s a libamáj például átütő sikert aratott.

Az elfogyasztott borok és a pálinkák mellett jólesett mindenkinek a San Pellegrino buborékos és mentes ásványvize, amely a Terroir Budapest rendezvény egyik fő támogatója volt.


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..