Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


Tabáni terasz

Tombol a tavasz, sőt már közeleg a nyár. Ilyenkor az ember a legszívesebben kiül egy teraszos étterembe a kedvesével, barátaival. Budapesten már akad több szabadtéri asztalokat is kínáló vendéglő, de olyan, amelyiknek négy terasza is van csak a Tabáni Terasz. A Bor Hírlap stábja belekóstolt a régi Tabán hangulatába, s a budai Vár tövében, a 250 éves falak között a több szinten elhelyezkedő utcai és udvari teraszokon káprázatos gasztronómiai

Rolex Cellini Replica Watches

élményt szerzett. Csak azt tudjuk javasolni: aki jó ételekre, borokra, s igazán udvarias kiszolgálásra vágyik, az költsön el egy kellemes ebédet, vagy vacsorát, vagy csak igyon egy kávét, egyen sütit, borozgasson valamelyik teraszon.  A vendéglátás olyan, mint a színész mesterség, minden nap aptime.nl elő kell adniuk a szakácsoknak, s a pincéreknek tudásuk legjavát, ami a Tabáni Teraszon sikerül is, hiszen a gasztronómiát itt felsőfokon művelik.

A tavaszi-nyári szezonban a terasznál nincs fontosabb egy vendéglátóhelyen. A Tabáni Terasz étteremben kánaán van a teraszok tekintetében, lehet választani a külső, a belső éttermi, a belső udvari és a koktél terasz közül, mindenhol legalább negyven-ötven ember elfér. A hatalmas befogadóképesség ellenére nem árt az asztalfoglalás, mert igen népszerű ez a hely, amit látogatásunkkor is tapasztaltunk.

Az étlapon a könnyű nyári ételek, a mediterrán konyha remekei és a magyaros ízek egyaránt megtalálhatók, ráadásul havi ajánló is készül extra ételekkel. Társaságunk skandináv lazaclevest és gulyás levest rendelt elsőként, s kiderült ezek a ház specialitásai. Ennél finomabbat régen kóstoltunk. Főételként kacsa steak-et és nyársra húzott királyrákokat kértünk, ami szintén fantasztikus választásnak bizonyult. A kifejezetten kacsa- és hal specialisták nem tudnak ilyen ízeket varázsolni, mint amilyet a Tabáni Teraszon élvezhettünk. Hölgyismerősünk zöldsaláta alapú fűszeres csirkét kért, s a mámor jelzővel illette. Valamennyien sajnáltuk, hogy a konyakos libamájjal tölétött pulykamellet nem tudtuk kipróbálni, de majd legközelebb.

A ház borát, a Tabáni Cuvéet fogyasztottuk először, ami olcsó és finom kategória. A társaságban akadt, aki Szőke Mátyás Irsai Olivérjét itta, más pedig Szeremley Szemelt Rizlingjét nézte ki, s senki sem csalódott. Sőt. A vörösborok közül is olyan hatalmas volt a választék, hogy alig lehetett dönteni. Persze ez kellemes fejfájás. Bock, swiss replica watches Gere, St.Andrea … Egymás után cikáztak a nagyágyuk borai. Végül a Vylyan 2004-es Pinot Noiárja nyert nálunk, ami Londonban nemrégiben elhódította kelet-közép Európa legjobb bora címet. Tényleg az.

Miközben már a somlói replique montre suisse galuskát, illetve a westfáliai alma tortát eszegettük és hozzá a 2006-os Pannon Bormustra édes fehér csúcsborát, a Dobogó Pincészet 6 puttonyos aszúját iszogattuk a pincértől megtudtuk, a Tabáni terasz bekerült a világhíres Lonely Planet útikönyvben Buda öt legjobb étterme közé. Megérdemelte.

A vacsorát Zwack nemes pálinkákkal csapattuk szét, a birsalma és a fehér eper számított slágernek, no meg az a tény, hogy rendkívül kedvező árat fizettünk. A Tabáni Terasz árai nincsenek elszállva, annyira normálisak, hogy a fiatalok, hétköznapi családok is nyugodtan beülhetnek ide, nemcsak az üzletemberek és a turisták.

Meg is adjuk az elérhetőségeit az étteremnek: Tabáni Terasz. Bp. I.ker. Apród utca 10. Asztalfoglalás: 06-1-201-1086, vagy 06-1 225-1277. Fax: 06-1- 225-1278. E-mail: tabaniterasz@t-online.hu Internet:www.tabaniterasz.hu


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..