Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


Schieszl Vendéglő

Budakalászon a Budai út 83-ban található a Schieszl Vendéglő, amelyet 1896-ban alapított a Schieszl János Weinstube néven. Tizenöt évvel később id. Schieszl Konrád, majd 1940-ben Schieszl Sebestény veszi át a vendéglőt. Az államosításig Sebő borozó néven működik, majd Mátra borozóként, míg 1989-ben visszakapja a nevét. A borozó 100 éves fennállásának ünnepén Schieszl Sebestyén elmondja: fia az ötödik generáció aki a vendéglátásból él és a hetedik, aki a Schieszl nevet viseli.2001-ben a borozót átépítik, bővítik és Schieszl Vendéglő és Borház lesz a neve, ifjabb Schieszl Konrád veszi át az irányítását, aki ma is sikeresen működteti a családi vállalkozást.

            - A siker érdekében nagyon fontosak azok az ételek, amiknek receptjei apáról fiúra szállnak, s az étlapunkon állandó kínálatként szerepelnek – magyarázta ifj.Schieszl Konrád a Bor Hírlapnak. – Hitvallásunk öröklődött, mindig meg kell adni a vendégnek, ami a pénzéért jár, erre figyelünk, s emiatt nálunk az ár-érték arány kifejezetten jó. A vendégekkel való személyes kontaktust is ki kell emelnem, itt a legtöbb ember törzsvendég lesz, aki egyszer betéved hozzánk, majd pár év múlva már barát. Sok vendégünket 2005-ben az esküvőmre is meghívtam, annyira közel kerültek hozzánk.

            A Schieszl vendéglőben sváb étlap van, hihetetlenül jó házias ételekkel. A sláger ősszel a főtt, füstölt csülök, a kasespatzle, ami galuskaféle sajttal és tejszínnel egybesütve,  télen pedig a házi disznótoros, hogy csak egy-két ételt emeljünk ki. A desszertek közül a zwetschgenkuchen, vagyis a bajor szilvatorta fogy a legjobban, minden évszakban.

            - Kiemelném, hogy nálunk mindig egyformán jó a minőség. Ezt úgy érjük el, hogy például mi sózzuk, pácoljuk, füstöljük a csülköt, nem vagyunk kitéve más szállítók jó vagy rosszabb munkája eredményének. A disznótorosunknak azért van híre, mert pirított zsemlekockával készítjük a hurkát és nem rizzsel.

            A házias ételekhez finom borok dukálnak. A Schieszl Vendéglőben ez nem probléma, hiszen a borokat is a család csinálja. A vendéglős édesapja a szőlőtermelés és a borfeldolgozás nagymestere, a Balatonfelvidéken, Villányban, valamint Gyöngyösön lévő nyolc hektáron termő szőlő biztosítja az alapanyagot a boraikhoz.

            - Jellemzően a vendéglőnkben el is adjuk azt a bormennyiséget, amit a borászatunk termel. Kiemelném, hogy a felszolgálóink többsége szakképzett borkínáló, minden ételhez remekül társítható borokat tudunk ajánlani. Ha azt is számítjuk, hogy a hozzánk betérők háromszáz éves, eredeti kőből rakott pincében kóstolgathatják a borainkat és ehetik az étkeinket, akkor nem kell ragoznom tovább, hogy miért érdemes kipróbálni a Schieszl Vendéglőt.

            A borok igen mérsékelt áron kaphatók hét decis palackokban. Elvitel esetén rendkívül korrekt módon negyven százalékkal olcsóbban számolnak a vendéglőben. Különlegesség, hogy egész évben kapható must, amit nagyon szeretnek a vendégek.

            A Schieszl vendéglő, amelynek nyáron hatalmas árnyas terasza is van, a közeljövőben bővülni fog, olyan nagy a vendégkör, hogy szükség van újabb helységekre, kóstolótermekre. A 110 éves vendéglő sikertörténete tehát töretlenül folytatódik, köszönet a hagyománytisztelő családnak, a svábokra jellemző szívós akaratnak, szorgalomnak.


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..