Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


TABU

Megnyílt a Mamut II. negyedik emeletén Budapest legelegánsabb étterme, a TABU, ami egyben lounge és music club is. A Miro csoport legújabb vendéglátóegysége megelőzi a korát nemcsak a luxusban, hanem a kiszolgálásban, az ételek művészi tálalásában és minőségében. Nem kisebb egyéniség a TABU executive séfje, mint Kurunczi József grill világbajnok és kétszeres Európa-bajnok szakács, a munkát, s a teljes személyzetet pedig Vojvoda György vezérigazgató irányítja. A TABU három részre osztható, de egybe is nyitható, alkalmas fogadások, konferenciák, partik rendezésére is, akár 1200 ember is szórakozhat egyidejűleg. Két színpadán felváltva léphetnek fel zenekarok, kifutóján Pazar divatbemutató is rendezhető.

     Ha valaki igazán VIP helyre replique montre szeretné meghívni üzletfeleit, vagy kedvesét, családtagjait, az csakis a TABU-t választhatja. Este hat órától éjjel kettőig tart nyitva Budapest top vendéglátóhelye, a TABU restaurant, lounge és music club. Ne lepődjön meg senki, hogy egy plaza tetjén létesült a TABU, a nyugati országokban bevált szokás, hogy az üzletközpontokban nemcsak gyorséttermek találhatók. A Mammutban II-ben amúgy is van már néhány igen nívós étterem és szórakozóhely, ilyen a Kilimajaro étterem, vagy a Jam Pub, hogy példákat említsünk, s ezek mellé most felsorakozott a TABU a negyedik emeleten.

            A TABU a Cuba Libre helyén létesült, de úgy, hogy a Mamut hatalmas körpanorámás teraszát is beépítették, így nemcsak Budapest legelegánsabb vendéglátóhelye nyílt meg, hanem az egyik legnagyobb is, amely több funkciónak felel meg. A harminc év feletti felső középréteg tagjai, ismert színészek, modellek, sportolók, politikusok máris főhadiszállásukká nyilvánították a TABU-t, pedig még csak pár hete lehet látogatni.

- Határok nélküli kreatív konyha üzemel a TABU-ban – magyarázta Vojvoda György vezérigazgató. – A kiváló ételeket eredeti alapanyagokból készítjük, itt nem helyettesítünk semmivel semmit, s csak olyan ételkreációkkal lepjük meg a vendégeinket, amilyenek máshol nincsenek a városban. Kevesen mernek újítani, kísérletezni a vendéglátásban, a Miro csoport viszont bátran nyúl a vendégek minél extrább kiszolgálása érdekében az újításokhoz. Az executíve séf, vagyis Kurunczi József, sőt jómagam is a vendégek között vagyunk esténként, lessük az óhajaikat, s ha éppen az az igény, hogy valaki nem az létlapról szeretne választani, akkor mi a látványkonyhában elkészítjük a kedves vendég fantáziájának megfelelő ételt. A TABU-ban még az is megengedett, hogy a vendég beálljon velünk a pultba, s együtt főzzünk, alakítsuk az ízeket.

A hetven fős étterem Kövér Szabolcs belsőépítész tervei alapján készült, stílusa, eleganciája alapján akár lehetne Dubaiban, vagy New Yorkban is, annyira menő. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: hamarosan a Michelin csillagokat ostromolja majd a TABU, ilyen  elismerést pedig a világ legjobb éttermei kapnak.

- Hozzám a mediterrán konyha áll a legközelebb, de szeretek elkalandozni más területekre is – mondta Kurunczi József executive séf. – A sok hal, saláta, grillezett húsok mind mind közel állnak a szívemhez, s a vendégeinket el is kápráztatom. Két évvel ezelőtt a barbecue Spare Ribs, vagyis az oldalas kategóriában nyertem világbajnokságot, a grillezett bélszínjeimért pedig Európa-bajnoki címekkel jutalmaztak. Már csak ezek miatt is érdemes eljönni a TABU-ba, s megkóstolni a Kurunczi-féle ízvilágot. Az amerikai vendégeink rendre azt mondják, hogy Texasban nem ettek hasonlóan jó oldalast, pedig az a hazája.

A TABU-ban az is előfordulhat, hogy a vendég egyáltalán nem rendel, s rábízza a séfre az aznap esti ételsort. Ilyenkor Kurunczi úr pár szót beszélget a vendégekkel, s olyan egyedi vacsorát készít, ami még a ruhájuk színéhez is passzol, ráadásul hét nyelven beszél, olyan finom. Érdemes egyszer megkérni Kurunczi Józsefet, hogy scampi-variációval álljon elő, fokhagymás, petrezselymes, fehérboros rákocskái fenomenálisak. S hogy mi a titka? Állítólag a bor kiváló minősége, sokan azzal hibáznak, hogy a főzéshez középszerű bort használnak, pedig csakis extra minőséget szabad.

A TABU-ban természetesen különleges borlap van, akik igazán értenek a borokhoz, azok nem csalódhatnak. Ma már a különleges ízekhez különleges borokat kell társítani, csak akkor maximális az élvezet, s a MIRO csoport szakemberei ezt tisztán látják. A sommelier természetesen tanácsot is ad a vendégeknek, hogy mi illik mondjuk a Moulard kacsamellhez, vagy a libamájjal töltött bébi csirkéhez, illetve a mangalica karajhoz, hogy csak néhány példát említsünk.

- A TABU-ban rendszeresen tartunk borvacsorákat, már tizenkét szuper magyar borászt le is kötöttünk az In Vino Veritas segítségével, hogy mutassa be termékeit a vendégeinknek – mondta Vojvoda György vezérigazgató. – Éppen ezért érdemes figyelni a rendezvényeinkre, hiszen így Takler, Bock, Szeremley, Gere borvacsorákon is részt vehetnek az érdeklődők. A borvacsorák mellett szivar vacsorákat is programba iktatunk, a fogásokhoz, két-háromféle szivart kínálunk. A TABU-ban természetesen a szivarok szakszerű tárolásának a feltételei adottak, a vendégeink akár saját humidort is bérelhetnek hosszabb távra.

A TABU-ban színházi vacsorákra is felkészülnek, egy-egy premier után a főszereplőkkel a TABU-ban találkozhatnak majd a nézők, s egy vacsora közben beszélgethetnek is velük. Alkalmanként az is előfordul majd, hogy a színészek főznek, vagy a művészek kedvenc ételei kerülnek a menüválasztékba.

A TABU-ban különlegesség, hogy a séf apró meglepetésekkel kedveskedik. Ha a számla mellé egy falatka desszert is érkezik ajándékba, ne lepődjön meg senki, ez az igazi TABU stílus. A tulajdonosoknak az a legfontosabb, hogy a TABU-ból mindenki elégedetten, mosolyogva, tele pozitív életérzésekkel távozzon, s adja hírül a baráti társaságában, hogy ide érdemes járni.

Akik lounge bárt vagy a music clubbot választják a TABU-ban, azoknak különleges élményt jelenthet, hogy itt akár le is heveredhetnek díványokra, hatalmas rattan kanapékra, s így szürcsölgethetik a koktéljukat, hallgathatják a zenét. A tánc a nyolcvanas, kilencvenes évek zenéjére megy, s aki megéhezik, az a TABU éttermében éjfél után is rendelhet frissensülteket.

A TABU-ban a mosdóhelység is extra, a Michelin csillagok odaítélésénél ez is számít majd, plusz pontokat ér.


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..