Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


L'Enoteca Borbár

A L’Enoteca borbár a Toscana étterem mellett, a Belgrád rakpart 13-15. szám alatt található. Vitathatatlan: Budapest egyik legfantasztikusabb helye. Ha belépünk, a mediterrán hangulata már lenyűgöz, jobban néz ki, mint egy olaszországi borbár. Itt 450-500 féle olasz és magyar bort lehet venni elérhető áron, s 25-30 féle bort kóstolhatunk decinként, pohárban, úgy, hogy a felhozatal állandóan változik. Az asztaloknál különleges sonkákat, szalámikat, sajtókat tálalnak a borokhoz, amelyeket akár egy élelmiszerboltban meg is lehet vásárolni dekára, hogy bárki otthonában is élvezhesse a mediterrán világ különleges ízeit. Baji Ferenc olasz-magyar bor- és élelmiszer forgalmazó és társai büszkék lehetnek arra, amit megteremtettek a Duna orologi falsi parton.

            A L’Enoteca teraszán tíz, a bor bárban tizenhat, a borpincében pedig húsz fő tud egyidőben fogyasztani. Ha valaki betér ide, annak replica rolex élvezetben lesz része, máshogy nem lehet kifejezni, ami a vendégre vár. A magyar termékek közül sláger a mangalica sonka (100 gr=1100 Ft), a mangalica szalonna (100 gr=650 Ft), a Stifolder (100 gr=650 Ft), a mangalica szalámi (100 gr=471 Ft) és  a natur gomolya biósajt (100 gr=520 Ft). Hihetetlen izvarázst kölcsönöz a vadnyúl, illetve a szarvas pástétom (80 gr=2 250 Ft mindkettőből).

            A L’Enoteca borbár fő kapcsolata a Castello Banfi, amely hatalmas borválasztékot nyújt a magyar vendégeknek. Az olasz borokkal való ismerkedést feldobja az olasz sonkák kavalkádja, a L’Enotecában nem szabad kihagyni a Prosciutto San Daniele sonkát (100 gr= 1350 Ft), a toszkán sonkát (100 gr= 580 Ft) és a Culatello Zibello sertéscomb sonkát (50 gr= 2300 Ft), amely a csúcs. Ez utóbbi sonkát Pármától 15 kilométerre egy zárt közösségben készytik, csak az gyárthatja, aki ott tenyészti a sertést, s betart minden előírást. Előbb száraz helyen natur érlelést kap a sonka, majd szigorúan folyóparti pincében 2 évig pihentetik, s csak azután kerülhet a fogyasztóhoz.  A Culatello Zibello sertéscomb sonkával az olaszok szerint legfeljebb z érlelt vaddisznó karaj vetekedhet, a L’Enoteca borbárban természetesen ez is kapható, ki kell próbálni, s véleményt alkotni.

            A L’Enoteca olasz szalámi választéka is egyedülálló. Az ánizsos szalámi (100 gr=1690 Ft), a libaszalámi (100 gr= 1020 Ft), s a szarvasgombás vaddisznó kolbász (100 gr=1305 Ft) feledhetetlen élményt nyújt. Ha ezekhez még valaki társítja, mondjuk a bivalytejből készült mozarellát, azaz a Mozzarella Buffalát (100 gr=1270Ft), vagy a Pecorino névre hallgató juhsajtot (100 gr=570 Ft), akkor az már a mámor kategóriája. S ezek nem nagy szavak.

            A L’Enoteca fontosnak tartja, hogy a közismert pincészetek mellett a kisebb borászatok borválasztékát is kínálja a vendégeinek. Villányból például Lenovits Tamás borait karolta fel a borbár, Egerből ifjabb Bajkó Jánost, Simon Józsefet és Csutorás Ferencet, hogy csak néhány nevet említsünk. Ha valaki a finom borok kóstolgatása mellett meleg ételre vágyik, annak sem kell csalódnia a L’Enotecában. A szomszédos Toscanából olyan pizzákat hoznak át a pincérek a bor bárba, amilyeneket Olaszországban a legjobb pizzériákban csinálnak. S az árak? A Margherita pizza csak 1650 Ft, a Négy évszak pizza, ami paradicsom szósz, Trinitá sonka, gomba olajbogyó és articsóka  2250 Ft, a gazdagon „illusztrált” Trattoria Toscana pizza (toszkán szalámi, grillezett paprika, mozzarella, paradicsom szósz) pedig 2450 Ft. Ezek az árak is azt mutatják, hogy érdemes betérni a L’Enoteca borbárba, mert normális áron extra ételeket, italokat szolgálnak fel.

replique montre france

            Fontos tudni, hogy minden hétfőn akciós vásárlási lehetőség van a L’Enotecában, az általuk válogatott borokból 15-20-25 százalékos kedvezménnyel kaphatunk palackokat. A kedd a magyar, a csütörtök az olasz borkóstolók napja, szerdán fajtakóstolókat tartanak pénteken pedig mindig változó a program, például sajt vagy sonka kóstoló, hozzá illő borokkal.


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2017 ::..