Bemutatkozik a Deka Union Kft.

Dékány Ferenc vagyok. Számomra a kolbászkészítés nem csupán hivatás, vagy csak könnyen múló szerelem, az életem kiszakíthatatlan része és eleme. Nem is lehetett volna másként, hiszen már édesapám is hentesmester volt, és örömömre fiaim is eme nemes, s Magyarországon roppant nagy hagyományokat őrző hivatást választották életpályájukként. Családunk immár 80 éve őrzi a fűszer, a hús, a paprika keverésének titkát. Persze az atyai szó, szigor és iránymutatás mellett az embernek a saját útját is járnia kell, mert az a dolgok rendje -, ezért fiatalon a Gyulai Húskombinátban kezdtem dolgozni, ahol 35 évig a kolbászkészítés művészetét tanultam. Ezt követően, a hústermékeiről méltán híres délkelet-magyarországi régiónk másik meghatározó nagyvállalatához, a Csabahúshoz vitt az utam. A társaságnál vezetésemmel a Magyar Termék Nagydíjat, a Kiváló Magyar Termék díjat, az újdonságoknak járó Ötletdíjat is elnyertük, de van a tarsolyban osztrák húscéhektől kapott aranyérem is. Idő közben  munkám elismeréseként – a Magyar Fehérasztal Lovagrend és a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagja lettem, s vagyok azóta is. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének alapító és elnökségi tagjaként is tevékenykedem, valamint az egyesület tiszteletbeli elnökévé is választottak. Szerénytelenül hangozhat, de nagyon büszke vagyok rá, hogy a kolbászok koronázott királyaként is számon tartanak, miután a kolbászkirály életműdíjjal tüntettek ki a csabai és gyulai kolbász hazai és nemzetközi hírének öregbítésében játszott szerepemért, valamint azért a munkáért, hogy e két termék fölkerült az Európai Unió földrajzi oltalommal védett élelmiszerek szűk listájára. A szabadon tett, egymást követő lépések a haladás, a fejlődés zálogai, s mert a kolbászkészítésben mindig akadnak új csodák, én is más irányt szabtam az életemnek. Így a Csabahúsnál eltöltött 13 év után most, a családunk által alapított Deka Union Kft.-ben fiammal dolgozunk azon, hogy megleljük az ízek tökéletes harmóniáját. Termékeink a szárazkolbászok közé sorolhatóak, kimondottan hagyományos eljárással csak sertéshúsból készülnek. Szóját vagy más allergén anyagot nem tartalmaznak. Magas tápértékűek, teljes értékű fehérjét, azaz húsfehérjét tartalmaznak, amely az emberi szervezet elengedhetetlen tápláléka. Kolbászaink természetesen csemege és csípős paprikával is készülnek, s címeres márkanév alatt jelennek meg. Remélem rövid ismertetőmmel sikerült meggyőznöm Önt arról, hogy a jó és magas minőséget a Dékány aláírás garantálja, amely minden egyes termékünkön megtalálható. Kínálatunkban akad vastag és vékony kolbász, kicsi, nagy és szeletelt kiszerelésben egyaránt. Ritkaságként, vagy ha úgy tetszik különlegességként készítünk diós, valamint szarvasgombás szalámit is. Családi céhünknél elérhető ugyanakkor a füstölt disznósajt, a pirított hagymás májas, de forgalmazunk különböző kiszerelésű bacon szalonnát is. Termékeink magukban hordozzák a nemes és egyedülálló honi vidéki és falusi ízek jellegét, aromáját, azt a hagyományt, és szeretetet, amely életpályámat itt a viharsarokban végigkísérte. www.deka-union.eu
Close Menu