Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


Megnyílt a Bestillo Látogatócentrum Boldogkőváralján

Díjnyertes pálinkák kóstolhatók


Átadták Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját. A 90 millió forintos beruházást a magyar vállalat felerészben uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásából finanszírozta.


A Pálinkaház fiatal tulajdonosai fontosnak tartják, hogy a fogyasztóikkal közvetlen kapcsolat alakíthassanak ki, ezért is jelentős mérföldkő számukra a komplexum átadása.
A Bestillo filozófiához hűen, lehetőség nyílik, hogy a pálinka természetes közegében ismerkedhessenek meg a látogatók a pálinkakészítés technológiájával és a pálinkafogyasztás kultúrájával.
A pálinkamesterek által vezetett túrák alkalmával, - ahol végig kísérhető a gyümölcs útja a beérkezéstől egészen a főzés végéig -, a kóstolás élménye mellett, értékes információkkal gazdagodhatnak a látogatók.
A vendégek megismerhetik Boldogkőváralját, a gönci barack termővidékét, annak számos hagyományát, csodálatos látnivalóit, valamint a pálinkának, mint hungarikumnak a történetét.
A modern komplexum 70 férőhelyes konferencia és vendéglátó terme, a kirándulások mellett, tökéletes helyszíne lehet rendezvényeknek és fesztiváloknak is.
A pálinkacentrumhoz tartozó 1200 m2 udvar parkosításra került, ahol a szabadidős tevékenységekhez, szabadtéri rendezvényekhez és a családbarát szolgáltatásokhoz minden feltétel adott.
A Boldogkő-Fruit Kft-t két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, az abaúji Boldogkőváralján kizárólag hazai nyersanyag és munkaerő felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő és eltökélt szándékuk a magyar pálinkakultúra elismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon.
A Boldogkő-Fruit Kft. ma már jelentős foglalkoztatónak és adózónak számít a környéken és tudatosan vállalja az ebből fakadó felelősséget.
Más országok kitűnő párlatai nem vetekedhetnek hazai pálinka minőségével és ízével. Ez a hagyományoknak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek, a szakszerű feldolgozásnak, illetve a magyar gyümölcsök kivételes beltartalmának köszönhető. A modern és igényes előállítási technológiák alkalmazásával ezeken az alapokon, világszinten is egyedülálló italok készíthetők. A BESTILLO Pálinkákat a boldogkőváraljai lokálpatriotizmus, a szakmai igényesség, valamint az Abaúji-zempléni táj és gyümölcseinek gazdagsága ihleti.
A BESTILLO Pálinkaház szakemberei és tulajdonosai hiszik és képviselik, hogy érdemes újra felfedezni a magyar pálinkát, de a mai modern formájában. A magyar pálinkapiac egyre nagyobb, egyre több résztvevővel és egyre több fogyasztóval, ami elsősorban a pálinkafőzők minőség iránti elkötelezettségének köszönhető.
A magyar házi pálinkát és a magyar házi pálinkafőzést mélyen gyökerező nosztalgia övezi a teljes társadalomban. Él a hit, hogy az igazi pálinka csak házi lehet, és a kerítésszaggató jelleg is előnyként él a magyarok között. Széles a pálinkát elutasítók tábora is, akik a pálinka házias, illetve rossz minőséggel való társítása miatt még nem is kóstolhattak jó minőségű, védett eljárásokkal, kizárólag első osztályú gyümölcsből készített pálinkákat. A felfedezés az ő számukra is fontos aktualitás, amire a fesztiválokon, illetve a gasztronómiában van a legnagyobb lehetőség.
Fontos azok elérése és felfedezésre ösztökélése is, akik a mézes és ágyas italokon keresztül ismerték és szerették meg a pálinkát. A jó minőségű alapanyagokból, ellenőrzött eljárással készült BESTILLO pálinkáknak a fogyasztók megnyeréséhez nincs szükségük sem mézre, sem másra, miután egy 40 % alkoholtartalmú, 0,35 l-es palack pálinka elkészítéséhez 3-7 kg kiváló minőségű gyümölcsöt használnak fel, vagyis egyetlen palackba ennyi zamat kerül.
A BESTILLO Pálinkaház prémium kategóriás, igényes kivitelű, saját márkajelzéssel ellátott pálinkákat készít. Innen ered a márkanév is: a BESTILLO brand már első hallásra is a minőséget és a különlegességet hivatott kifejezni.
A főzde az eredetvédett gönci kajszi barackból készített pálinkák főzésére alakult, miután Boldogkőváralja része a védett termőterületnek. A mai napig a gönci barack a cég fő terméke, de a hagyományosnak számító szilva, vilmoskörte és cigánymeggy, valamint az olyan ritkaságnak számító ízek is 2006 óta szerepelnek a termékkínálatban, mint a málna, szeder, feketeribizli, birs és az igazán egzotikumnak tekinthető kökény.
A BESTILLO pálinkái (14 féle): gönci barack, szilva, sárgamuskotály szőlő, érlelt aszútörköly, cigánymeggy, piros vilmoskörte, sajmeggy, feketeribizli, som, vadcseresznye, birs, szeder, kökény, málna. A BESTILLO párlata: sárgamuskotály seprő.
Az italokat a piaci sikeren felül az elért szakmai eredményei minősítik. A BESTILLO Pálinkaház megalakulása óta folyamatosan részt vesz a fontosabb hazai és nemzetközi versenyeken, amelyeken kiváló eredményeket ért el. Napjainkig a számottevő mustrákon több mint 70 érmet szereztek a különböző Bestillo pálinkák, melyek 18 alkalommal a gyümölcskategóriák mindenkori legjobbjának járó champion díjat is elnyerték.


terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2018 ::..