Küldje el az oldalt ismerősének!
vecsecity.hu
Gastro

Unique Magazine


www.jetsetmagazin.hu




www.kulturinfo.hu



www.salsadecuba.hu

alomutazo.hu


DESTILLATA - 2011 nemzetközi párlatverseny

A magyar főzdék ismét kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi
párlatversenyen, ahol 12 ország, 171 (ebből 24 magyar) főzde 1 560 mintával vett részt. Az
ausztriai Bad Ischl üdülővárosban megrendezett díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek
haza a magyarok, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el.
A Nemzetgyőztes 14 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, a következő legtöbb (13)
díjat a Zimek Manufaktúra nyerte el, és a Vitalis Kft. magyar kajszibarack pálinkáját díjazták
az Év Pálinkája címmel. A megméretésen több különlegesség is elismerésben részesült, mint
például az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarka seprő- és medvehagyma, valamint a
bronzérmes kávé és sajmeggyvirág párlatok.
A hazai nyertesek díjait Font Sándor képviselő, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági
Bizottságának elnöke, Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója és Panyik Gáborné
dr., a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át március 17-én Budapesten.

Az 1992 óta megrendezett Destillata nemzetközi párlatversenyen idén 12 országból
171 főzde indult 1 560 mintával. A pályázók közül Ausztria (558 éremmel) nyerte el a legtöbb
elismerést, amit Németország követett (311 díjjal), de hazánkra is büszkék lehetünk az
eredményeket tekintve.

Az előző évekhez képest több és számos új, összesen 24 magyar főzde mérette meg
termékeit. A magyarországi indulók rekord mennyiségű, azaz 120 díjat gyűjtöttek be, amelyből
11 arany, 44 ezüst és 65 bronzérem Breitling Replica született. A Nemzetgyőztes, mint említettük, az aranyérmes
kajszibarack pálinkájával, 7 ezüst és 6 bronz érmével az Agárdi Pálinkafőzde lett; a következő
legtöbb (13) díjat a Zimek Manufaktúra nyerte el.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is volt magyar nyertes az Év Pálinkája kategóriában,
amit a 10 érmet elnyerő Vitalis Kft. – Márton és lányai pálinkái közül – a magyar kajszibarack
pálinka érdemelt ki.

A 2011-es Destillata versenyen az új résztvevőként induló magyar főzdék 34 éremmel
járultak hozzá a hazai sikerekhez. Közülük is kiemelten szerepelt Etyeki Czimeres pálinkáival
a Pap és Pap Kft., összesen 10 éremmel (2 arany, 3 ezüst, 5 bronz), a Tuzséri Pálinka
Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt. 7, a Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft. pedig 6 éremmel.

A Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde két bronzérmes (Bio Vadkörte és
Gönci Barack) pálinkái mellett, a speciális termékcsoportba tartozó likőr* kategóriában a főzde
marcipán Likőrje arany-, a csokoládé ízű tejszín krémlikőrje pedig bronzérmes lett. (A Likőr:
kizárólag kivonatolás útján vagy gyümölcslé felhasználásával készített termék, amely min. 15%
alkoholt és min. 100 g/l cukrot tartalmaz.)

A bírák ez alkalommal is díjjal jutalmaztak párlat- és pálinka különlegességeket,
mint például a Nemzetgyőztes Agárdi Pálinkafőzde ezüstérmes Kadarka seprőpárlatát.
Az újdonságként szereplő, különleges minták közül elismerésben részesült még a Zimek
Manufaktúra aranyérmes Kései meggy és szőlő vegyespálinkája, a szintén aranyérmes
Kömény-, a bronzérmes Kávé- és Sajmeggyvirág párlatai, valamint a Brill Pálinkaház Kft.
ezüstérmes Medvehagyma párlata.

Az idén 34 fős nemzetközi szakmai zsűri összetétele szinte minden évben változik. A

Destillata ítészei mindannyian vizsgázott szakemberek, akiknek feddhetetlen replica rolex, minőségorientált
és független munkáját kóstolótréningek és továbbképzések (pl. a karakterizáláshoz szükséges
verbális ismeretszerzés, faj- és fajtaismeret, szenzorikus képzés) biztosítják. Ebben az évben
osztrák, német, svájci, olasz, cseh és 2 magyar szakemberből (Lovassy György és a 2009-
es „Év Főzőmestere” díjas Vértes Tibor) állt össze a bírálók köre. A kóstolóbizottságok a
főzdék által nevezett, legalább kétszeres szűrőn átjutott mintákat négy szempont alapján
értékelik: kiemelten fontos az illat- és íztisztaság, a gyümölcs karakteressége és a harmónia,
tehát az összbenyomás.

Éremtábla a magyar indulókról:

Nemzetgyőztes 2011: Agárdi Pálinkafőzde
1 arany, 7 ezüst és 6 bronz

Zimek Manufaktúra – Treffpunkt GAR 2000 Kft.: 2 arany, 4 ezüst és 7 bronz
Pap és Pap Kft. – Etyeki Czimeres Pálinkák: 2 arany, 3 ezüst és 5 bronz
Vitalis Kft. – Márton és lányai pálinkák: az Év Pálinkája = 1 arany, 4 ezüst és 5 bronz
Brill Pálinkaház Kft.: 1 arany, 4 ezüst és 3 bronz
Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.: 1 arany, 3 ezüst és 5 bronz
Johanna Kft. – GUSTO Pálinkák: 1 arany és 3 bronz
Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde: 2 bronz; likőr kategóriában 1 arany és 1 bronz
Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra: 4 ezüst és 1 bronz
Tuzséri Pálinka Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt.: 3 ezüst és 4 bronz
Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft.: 3 ezüst és 3 bronz
Gombosi Pálinkafőző Kft.: 2 ezüst és 4 bronz
Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.: 2 ezüst és 2 bronz
Kőkötő Kft. – Thummerer pálinkák: 2 ezüst és 1 bronz
Speciál Mobil Kft.: 1 ezüst és 1 bronz
VÁRDA-DRINK Zrt.: 1 ezüst és 1 bronz
Spirits – 68 Kft. Nobilis Pálinka: 3 bronz
Tarpa Manufaktúra Kft.: 3 bronz
Pelle Párlatház Kft.: 2 bronz
Hunnium Kft.: 2 bronz
Arany Kapu Borászati Melléktermék Feldolgozó Zrt.: 1 arany
Olasz Krisztina: 1 ezüst
Márkházi Pálinkafőző Társaság Kft.: 1 bronz

terroirconsulting.hu
www.terroirconsulting.hu

borbál
Borhírlap mobil eszközökre letölthető változata


tovább

e-travelclub
tovább

e-travelclub
tovább

Crazybull
tovább

Solid


profilvideo.hu
tovább

koronaborhaz.hu
www.koronaborhaz.hu



Előfizetéshez kattintson ide

Előfizetőknek belépés itt
email
jelszó
..:: LKG Média Kft. :: Borhírlap® site :: email: lkgmedia@t-online.hu :: 2018 ::..