Irsai Olivér

Bort csak az utóbbi évtizedekben gyártanak belőle, s igen népszerűvé vált. Kicsi a fürtje, a bogyói, korán érik, muskotályos íze van. Jellemző, hogy kiskertekben termesztik, s házi bort készítenek belőle. A piacon mindig az Irsai Olivér a legkorábban megjelenő bor, jellemző rá a frissesség, az elegáns illat, savvesztése elenyésző, szemben a másik muskotályos fajtával, a Muscat Ottonellel. A szakemberek elsősorban cuvée borok előállításánál kedvelik, lágysága jót tesz a házasításnak. Gyakran szénsavazzák, hogy könnyen fogyasztható, friss bort kapjanak.

Add meg itt a címsor szövegét

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.