A borkultúra folyamatos fejlesztésének egyik sarokköve a borászati hagyományok ápolása és új szokások meghonosítása – vallják a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület tagjai. Ennek jegyében évről évre megtartják a szőlőműveléshez és boriváshoz kapcsolódó ünnepeket, de olyan közösségi rendezvényeket is szerveznek, mint a térségben egyedülállónak számító forraltbor-főző verseny.
Ez utóbbira ráadásul évente két alkalommal is sort kerítenek Zalalövőn, hiszen a kisvárost két jól elkülönülő dombhát övezi. Az idei első forraltbor-főző versenynek a Pacsa-hegy adott 2025 január végén. A versenyre 13 gazda nevezett 18 borral, ebből a három fős zsűri hét mintát jutalmazott arany minősítéssel, hétnek adott ezüst, négynek pedig bronz minősítést. A legjobb vörös forralt bort Puskás Vanda készítette, míg a fehérborok közül Török Ágnes és Imre Katica közös főzetét találták a legzamatosabbnak.
A forraltbor-főző verseny többek közt azért fontos az egyesület életében, mert összekovácsolja a közösséget.
A Zalalövői Borbarát Kör Egyesület tagjai a Vince-napi szőlővessző-szentelésről, illetve a hozzá kapcsolódó borkóstolóról sem feledkeztek meg. Ezt a szertartást is a Pacsa-hegyen végezték, a ceremónia megtartására pedig Páli Zoltánt, a település plébánosát kérték fel.

Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.
