A Laposa Birtok Kft, a Laposa Hableány és a Laposa Borterasz a Veszprém-Balaton 2023 támogatásával megrendezi az első Balatoni Pezsgést.
A Laposa Birtok kezdeményezésére, csatlakozva a VEB 2023-Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa ünnepi rendezvénysorozatához, illeszkedve a szervezet borszakmai és gasztrokulturális célkitűzéseihez, jön létre az esemény, a vállalat régi álma, hogy összefogja és bemutassa a feltörekvő balatoni pezsgőkultúrát. Célja mind a szakmai közönségnek, mind a pezsgőkedvelő fogyasztóknak és az idelátogató turistáknak prezentálni hol tart most a buborékos fejlődés a Balatonnál. A rendezvény egyértelmű missziója, hogy alátámassza a pezsgők létjogosultságát.
Az eseménysor központi eleme egy sétáló kóstoló lesz, ami a Hableányban kap helyet Június 10-én, 11:00-19:00 óra között.
HABLEÁNY
12:00 – 13:30 Szakmai workshop: Mit – mivel? – Buborék és ételpárosítás // ingyenes, REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT
14:00 – 14:50 dr. Fiáth Attila – Kitekintés a világra // Champagne – előadás
15:00 – 15:50 Prisztavok Zoltán – Best Practice, avagy a magyar pezsgő sikertörténet // Kreinbacher – előadás, kóstoló
LAPOSA BORTERASZ
14:00 – 19:00 Prosecco, Champagne és Osztriga bár
17:30 – 18:15 Luca Antiga – Az olasz életérzés és a Prosecco életútja – előadás + kóstoló
VASÁRNAP
10:00 – 13:00 Pezsgős Brunch / Bérlet nélkül, előzetes asztalfoglalás szükséges! birtok@bazaltbor.hu
További részletek: https://www.facebook.com/events/1990834651265142
Jegyek: https://tixa.hu/balatonipezsges

Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.
