Český Krumlov egyik legkülönlegesebb vendéglátóhelye

  • Post category:Turizmus

 

Český Krumlov kisváros a csehországi dél-Bohémiában. Az Unesco világörökség része ez a település, amelynek fő látványossága a Vltava folyó felett épült vár. A város kulturális központnak tekinthető, s az egész közép-európai régió fontos történelmi helyének, amelyet évente több mint egymillió turista látogat meg. neked sem szabad kihagynod, Magyarországról autóval 4 óra alatt elérhető. A település autómentes, a folyó által körbezárt városban sétálni nagy élmény, annál is inkább, mert egymást érik itt a vendéglők, sörözők, kávéházak. Egyik jobb, mint a másik.

A város tele van hotelekkel, könnyű választani a luxustól a hétköznapi szintű szálláshelyig bármit. Az egyik legjobb szállodája a Hotel Latrán, amely különleges szálláshelynek minősül, hiszen két 15. századi, egymásba épített polgári házból alakították ki, s kívül-belül szépen rendbe hozták. A vendégek választhatnak különböző szobatípusokból, a hotel színes kárpitokkal díszített, fagerendás, történelmi stílusú, parkettás padlóval ellátott, saját fürdőszobás szobákkal várja a turistákat, illetve lehet kérni modern stílusú szobákat is, ki mit szeret.

A Štrúdl Krumlov kávézót külön kiemelnénk, hiszen itt finom, minden nap frissen készülő, 100 %-ig saját alapanyagok felhasználásával sütött rétesekkel várják a vendégeket. Ezekkel az ízekkel nem lehet betelni…

A szomszédos Depo pubban ízletes cseh és dél-bohémiai ételeket szolgálnak fel, s természetesen csapolják a finom cseh sört. Pár korsó könnyedén „lecsúszik” ebből az italból egy este… S persze ne feledkezzen meg senki a párlatokról sem, a szilva, a meggy, a barack, az alma pálinka jól esik a kiadós vacsora után „szétcsapatni.”

Český Krumlov kifejezetten hétvégi város, péntek estétől vasárnap estig bárki kiélvezheti a település minden látványosságát és gasztronómiai kínálatát.