Egyszerűen Frisch

A Hajós-Bajai Koch család 1748-tól foglalkozik borkészítéssel és kereskedelemmel. Koch Csaba a 10. generáció, aki tovább viszi ezt a hagyományt. 2019-ben Koch Csaba huszonnyolcadik alkalommal szüretelt és készítette el saját elképzelései alapján borait.
A hagyomány tisztelete mellett az új utak keresése vezérelte Koch Csabát, hogy valami egyedit, valami kimagasló minőséget alkosson. A kiváló talajadottság és egyedi termesztés technológia mellett az illatos fajtáknál is megpróbálta a hozamkorlátozást és a legjobb dűlők borainak kiválogatását. Az eredmény a reduktív borokra nem jellemző teltség, ásványosság és íz gazdagság, mely csak a nagy borok jellemzője. Az igazi különlegesség azonban az, hogy ezekben a dűlő szelektált borokban sikerült megőrizni a frissességet, gyümölcsösséget és olyan gazdag illatokat, melyek egy csokor friss virágra emlékeztetnek.

A Seleciton borcsalád első csoportját a dűlőszelektált Frisch borok alkotják, melyek egyedülálló módon a nagy beltartalom mellett frissek és gyümölcsösek maradtak a borász munkája eredményeként. Képesek megmutatni a fajták és a bácskai feketeföld gazdagságát. A Selection borcsaládba 5 fajta Frisch tétel készült 2019-ben: Irsai Olivér, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Rosé cuvée valamint egy Kadarka. A dűlőszelektált Frisch tételek igazodnak a modern kor borízléséhez, fiatalos és fajtajelleges borok alkotják a borcsaládot, kifinomul illat és aromavilággal. A Frisch borok a legnagyobb odafigyelés mellett terméskorlátozással, kézi szüretet követően, irányított reduktív erjesztéssel készültek. Az egyedi arculattal megjelenő különleges FRISCH borcímkék kiemelkednek az eddig megszokott Koch címkevilágából, a virágmotívum a borok sokrétű illatvilágát szimbolizálja. A Frisch borok egyértelmű üzenetet közvetítenek: a gyönyörű illatok, a gyümölcsös frissesség és a komplex elegancia is képes együtt, tökéletes harmóniában tündökölni egy borban.
www.kochboraszat.hu