A cheddar Nagy Britannia legkedveltebb sajtja
Cheddar. Ez egy dél-nyugat angliai kis falu, amely a sajtkészítéséről híres. A cheddar sajt Anglia legkedveltebb sajtja. Tehéntejből készül kemény sajt, színe szalmasárga, illetve színezve narancsvörös. Állaga enyhén törékeny, gyakran szinte elolvad az ember szájában. Íze erőteljesen aromás, kissé fanyar, a dióra emlékeztet. Cheddar típusú sajtot sok helyen készítenek a világon, de az igazi […]
Itt az új őrület Japánban: sárban úszó bár
Nem vicc: a fárasztó munkanap végén egy nagy kád sárban szürcsölik az italaikat a tokióiak. A város közepén, egy bárban. Tokióban nemrég nyílt meg a Mud Bar, azaz sárbár, ami nem hazudtolja meg a nevét: a vendégek egy nagy kád iszapban ejtőzve élvezhetik az italaikat. Hogy mi a magyarázata a különleges bár nagy népszerűségének, csak tippelni tudunk: vajon […]
Svájci házias ételfinomságok
Három kultúra, három völgyvidék – az Engadin Scuol, Samnaun, Müstair-völgy hármashatár vidéke, ami korlátlan lehetőségeket kínál a helyi konyha házias vagy gourmet-éttermekben történő megismerésére. A főétkezések között érdemes megkóstolni a szélben szárított marhasonkából (Bündnerfleisch), füstölt szalámiból (Salsiz) és alpesi sajtokból álló ínyenctálat. Aki pedig édes finomságra vágyik, annak a Birnbrotot, a szárított körtéből készülő bejgliszerű […]
Kényeztesd magad a Balatonon!
Én bejártam már a világot keresztbe-kasul, van összehasonlítási alapom, így bátran mondhatom, hogy ma már nem feltétlenül fontos külföldre utazni ahhoz, hogy megtaláld az igényes szállodákat, remek éttermeket, s csodás tájakat. Augusztus közepén leruccantam a Balaton északi partjára, s hihetetlenül magas nívót tapasztaltam. Akár egy vagy 2 napra is érdemes lemenni a magyar tengerhez, ha […]

Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor- és a gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei, költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, s régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk a bor- és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival, amelyek linkjét a facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.