Év Bortermelője 2021-ben: Nyúlné Pühra Beáta

Budapest, 2021. december 2.
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2021 díjával kitüntetett Nyúlné Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidéken működő Nyakas Pincészet főborásza, az akadémia budapesti eredményhirdetésén 2021. december 2-án.
MTI/Mónus Márton

Nyúlné Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidéken működő Nyakas Pincészet főborásza nyerte el a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt Év Bortermelője Magyarországon 2021-ben díjat.
A jelöltek kiválasztása idén is többlépcsős folyamatban zajlott: az MBA több száz szakmabelit kért fel arra, hogy küldjék el javaslataikat, közülük 250 szakíró, étterem tulajdonos, újságíró és egyéb szakember jelölt három-három borászt a díjra – idézte fel a borakadémia főtitkára.
Keményné Koncz Ildikó elmondása szerint a legtöbb jelölést kapott öt borász – Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Günzer Tamás (Villányi borvidék), Ipacs Szabó István (Villányi borvidék), Liptai Zsolt, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének főborásza (Pannonhalmi borvidék) és Nyúlné Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék) – közül az MBA 125 tagjának szavazataival választották ki az idei díjazottat.
Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke hangsúlyozta, hogy az immár 31. alkalommal odaítélt Év Bortermelője díj rangját az eddigi díjazottak munkássága adja, így lehet ez az elismerés a borászok „Kossuth-díja”. MTI