Igy főz Európa – kínaiul!

Különleges esemény színhelye volt a budapesti Stefánia Palota díszterme június közepén. Itt rendezték meg a „How to Cook in Europe – Így főz Európa” című kínai nyelvű könyv bemutatóját, amely az „Így főznek…” sorozat immár 15. kötete. A könyvben 232 oldalon 15 európai ország – köztük Magyarország – gasztronómiáját mutatják be egy-egy ételsorral, illetve a hozzá tartozó italokkal. A magyarországi mellékletben 16 magyar borászt és 4 gasztronómiai szakértőt is bemutatnak.

A meghívott vendégek a Budapesten tartózkodó 81 külföldi nagykövetség, a kínai diplomácia és a kínai cégek vezetői, az európai kereskedelmi kamarák vezetői, a könyvben szereplő 16 borászat és 4 gasztronómiai szakértő, valamint a szponzorok és a média képviselői voltak.
Az est programját Violet üvegzongora koncertje színesítette, majd borkóstoló és ételkóstoló következett.

Borászati partnerek voltak: Bárdos és Fia Pincészet (Mátra), Bock Pince (Villány), Bodri Pincészet (Szekszárd), Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet (Tokaj), Dúzsi Tamás és Családja Pincészete (Szekszárd), Frittmann Borászat (Soltvadkert) Gere Tamás & Zsolt Pincészete (Villány), Hagymási Pincészet (Eger), Ráspi Étterem & Vineyard (Fertőrákos), Kiss István Pincészete (Tolcsva), Majoros Birtok (Tarcal), Maurus Étterem és Borbár (Balatonfüred), Spiegelberg Kézműves Borpince (Somló), Patricius Borház (Bodrogkisfalud), Tornai Pincészet (Somló), Vinatus Pince (Villány).

Violet & Gabriel, a Kiadó

Telefon: +36 30 921 1263
E-mail: gabrieltoth1@t-online.hu
Facebook: Így főznek, VioletPiano
www.violetpiano.com