Kulináris élmény a salzburgi Ceconi Villában a Brunnauer étteremben!

Ha Salzburgban jár, s minőségi ebédre vagy vacsorára vágyik, akkor a Brunnauer éttermet ajánljuk. Nem a belvárosban van, hanem egy kicsit kijjebb, Salzburg legelegánsabb, parkosított negyedében, 20 perc gyalog a Mozart tértől, vagy 5 perc taxival.
Richard Brunnauer séf és felesége Sybille Brunnauer vezeti a híres Ceconi Villa alsó szintjén lévő éttermüket, s jó tulajdonosokhoz illően, kiteszik a szívüket-lelküket a vendégekért. Emiatt délben és este is dugig van az étterem, ide mindenki szeret visszatérni a helyi lakosok közül, s persze sok külföldi is újra, meg újra felkeresi a vendéglőt, ha a városban jár.
Richard hajnalban a piacon kezd, s személyesen válogatja ki a legjobb alapanyagokat, majd ő főz. Hétfőtől péntekig délelőtt 11 órától 14.30-ig majd este 17 órától 24 óráig van nyitva a ház, szombaton csak a főszezonban, illetve fesztiválok idején fogadnak vendégeket. Ebédre mindig menüt kínál az étterem, s a házaspár filozófiájának megfelelően, rendkívül olcsón. A 2 fogásos menü 18 euró, a 3 fogásos 24 euró, italok és kávé nélkül. Richard és Sybille tudja, hogy délben a vendégek sietnek, sokan az éttermükbe hívják meg az üzletfelüket egy gyors tárgyalásra, emiatt bárki akár egy óra alatt is lebonyolíthatja az ebédjét, s rohanhat tovább dolgozni, ügyintézni. Az olcsó ár egy kis gesztus a törzsvendégek felé, akik esténként a drágább ételekkel teli étlapot is végigeszik…

Stábunk egy 3 fogásos ebéd menüt probált ki. Aperitifnek remek osztrák habzóbort kínált a sommelier, tökéletesen lehűtve. Ezt akár megihattuk volna a teraszon is, vagy a bárban, ahonnan remek kilátás nyílik a salzburgi fellegvárra, de ez az opció későn jutott eszünkbe. Majd legközelebb, így teszünk… Előételként tokhalat kaptunk lazac kaviárral, csodásan tálalva, éppen akkora adag volt, amekkora kell, hogy meghozza az étvágyunkat. Főételként csirkecombot tálaltak, jól átsütve, mazsolás kusz-kusszal és zöldségekkel, álom finom volt. Nem is beszélve a borról, amit hozzá öntöttek, a nedű egyenesen Olaszországból érkezett, a világhíres Antinori pincészet umbriai Chardonnay bora került a poharainkba, ami amúgy Bramito névre hallgat. A desszert karácsonyi meglepetés volt, exkluzív tálalással.
Sybille többször is odajött az asztalunkhoz, hogy megkérdezze, minden rendben van-e? S Richard is körbejárt az ebéd végén, mindenkihez volt egy-két szép szava, vagy csak boldog karácsonyt kívánt.

A személyzet is igyekezett, nemcsak a két tulajdonos. Sybille elmondta, nagyon megbecsülik az alkalmazottakat, mert sok múlik rajtuk. Karácsonykor például 4 napra bezár az étterem, hogy mindenki a családjával lehessen, s legyen ideje előkészülni az ünnepekre.
Hosszútávú és bölcs gondolkodás ez. A remek kiszolgálás, a jó ételek, a kedves tulajdonosok garanciát jelentenek arra, hogy a Brunnauer étterem hatalmas autóparkolója minden étkezési időben dugig megtelik, mert itt mindig sok vendlégre lehet számítani.
S zárásként még egy jó hír a kutyatulajdonosoknak, az étteremben szívesen látják a gazdájukkal érkező négylábúakat is…

Brunnauer étterem
Restaurant Brunnauer
Fürstenalle 5, 5020 Salzburg
telefon: +43 (0) 662 25 10 10. E-mail: office@restaurant-brunnauer.at
www.restaurant-brunnauer.at