A Malbec borok az elmúlt években olyan kultuszt vívtak ki maguknak, hogy már nemzetközi világnapon is külön megemlékeznek erről az eredetileg Franciaországból származó szőlőfajtáról, ami manapság már Argentínát mondhatja hazájának. A világnap április 17-e, a budapesti WINEHUB borközpontban (1036.Bp.Pacsirtamező utca 39-41) pedig április 24-ig rendeznek Malbec napokat, kóstolóval és vásárlási lehetőséggel. A sajtóbemutató alkalmával az Argentin Köztársaság Magyarországra akkreditált magykövete méltatta ennek a szőlőfajtának, s az ebből készülő bornak a jelentőségét, valamint egy csodás tangó ízelítőnek is részesei lehettek a meghívottak. Carlos Coelho, a WINEHUB tulajdonosa szintén köszöntötte a megjelenteket.
Eredetileg a 19. század második felében telepítettek több francia fajtát a dél-amerikai országban, ami magával hozta az ország borágazatának rohamos fejlődését. Magyarországon az elmúlt 5-10 évben fedezték fel a borrajongók ezt a szőlőt, amely termesztésével elkezdtek foglalkozni a hazai borászatok is.
A WINEHUB az idei évben szeretné bemutatni a Borközpontban a Malbec sokszínűségét. Borteszteket, kóstolókat szerveznek, ahol a közönség megismerheti az Argentínából és Franciaországból származó Malbec-különlegességekkel, valamint a hazánkban készített nedűkkel is. Ültetett borkóstoló lesz április 22-én, sétáló kóstolók pedig áprilisi 18.-tól 22-ig.
Tudni kell egyébként, hogy a WINEHUB-ban 50 borászat 600 tételét lehet megvásárolni mindenféle szőlő nedűit, s jelentős a prosecco, valamint a pezsgő választék is. Malbec borcsomag akció 15% engedménnyel elérhető. Szilva, szeder, étcsokoládé, dohány, kakaó, sós fűszerek és érett tanninok jellemzik a legjobb argentin Malbec borokat.
Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.