Az idén is Miskolcon találkozhatunk a borkultúra úttörőivel. A Furmint Február Miskolcon 2025 február 8-án, közel kétszázféle bor került terítékre Tokaj-Hegyalja, Somló, Eger és Mátra dűlőiről. Az esemény sajtótájékoztatóján megtudhattuk azt is, hogy mintegy negyven borászat képviselteti majd magát a rendezvényen.
A Furmint Február Miskolc exkluzív sétakostoló célja hetedik alkalommal is változatlan: a minőségi borok népszerűsítése és egyben a találkozás lehetőségének megteremtése a borászok és borkedvelők között. A Furmint az a szőlőfajta, amely jól közvetíti a tokaji talaj sokszínűségét, számtalan stílusjegyet hordoz, fantáziadús. A Furmint Február Miskolc pedig kapcsolódik a már népszerű, azonos elnevezésű országos programhoz.
A Furmint Február programjáról tájékoztattak. Sándor Zsolt borász, Prácser Hajnalka borász, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Czikora Ágnes a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda vezetője
A Furmint Február Miskolc remek alkalom a közösségépítésre. Idén először több borvidék is bemutatkozik. Azt is megtudhattuk, hogy a nagy borbirtokok és családi pincészetek is képviseltetik magukat ezen a seregszemlén, ahogy mindig. Az idén először azonban nemcsak Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb Furmintjait készítő pincészetei sorakoznak fel a Népkerti Vigadóban, hanem a szemle némi kitekintést nyújt és még három borvidékről is hoz ízelítőt.
A szervezők vezérelve a meghívásnál elsősorban a minőségre törekvés, hogy a látogatók nemzetközi mércével mérve is remek borokat kóstolhassanak és azok alkotási folyamataiba is bepillantást nyerhessenek a beszélgetések révén. A jelenlevők között a nagy birtokok (100 hektáron gazdálkodók) tulajdonosai kifinomult stílust, megbízható, szinte állandó minőséget képviselnek. A kis borászatok (2-8 hektáron gazdálkodók) pedig egyedi, izgalmas, évjáratonként változó nedűket alkotnak, de mindig magas minőség jellemzi ezeket is. A klasszis nedűk mellett pedig, ahogy mindig is a borokhoz illő gasztrokóstolóval lesz jelen a házigazda Népkerti Vigadó, a Leves és a Tókert Étterem.

Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.
