2022. október 15 és 17. között rendezték meg a bor világának egyik legfontosabb eseményét. Ekkor tartották meg ugyanis az olaszországi Firenzében a fine wine Oscar-gálájaként is emlegetett Golden Vines Awards díjkiosztó ünnepségét.
A háromnapos rendezvénysorozaton festői helyszíneken egymást érték az exkluzív vacsorák, borkóstolók, jótékonysági árverések, különleges italok, és a fine wine világának állócsillagai által bemutatott mesterkurzusok. Az utóbbiak közül nekünk a legfontosabbat Ifjabb Szepsy István tartotta szombaton, aki elvitte a Palazzo Tornabuoni tükörtermébe Tokajt és Mádot, a világszínvonalú Szent Tamás-, Urbán- és Úrágya- dűlők Furmintjait. Természetesen a Szepsy névvel fémjelzett Szamorodnit és hat puttonyos Aszút is volt lehetősége a közönségnek megkóstolni.
Ezzel a Szepsy név és a Tokaji bor méltó környezetbe került, olyan nevek mellé, mint a Krug Champagne, Hennessy, vagy éppen Dom Pérignon.
Október 16-án este a II. Golden Vines Awards díjazottjai között magyar név is szerepelt.
Mára legendássá vált életművét elismerendő Idősebb Szepsy István elnyerte a 2022 Golden Vines® Hall of Fame Award díjat, azaz bekerült a Hírességek Csarnokába, a Szepsy Pincészet pedig megkapta a 2022 Golden Vines® Best Fine Wine Producer in Europe díjat, azaz Európa legjobb pincészetének választották.
Minden győztes különleges trófeát kapott, amelyet a Golden Vines® szponzora, a Gucci tervezett, és egy erre az alkalomra készített, díszes ládikóban helyeztek el. A díjak jelentőségét tovább növeli, hogy a hihetetlenül impozáns lista világhírű nevei között a Szepsy az egyetlen név, mely kétszer is szerepel!
Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.