Arany Sárfehér
1873-ban Szélesi József vincellér szelektálta egy Kadarka ültetvényben, ezért feltételezték, hogy a Fehér Kadarka változata. A fajta az izsáki szőlőtermesztőktől először Izsáki Sárfehér nevet kapott. Fehér bogyója és nagy fürtje miatt ez a szőlő nehéz, mint a sár. Találó névválasztás. A somlói borvidéken termesztett Sárfehértől független, teljesen más fajta. Az Izsáki Sárfehér ,,izsáki elnevezését, a fajtanév rövidítését Német Márton vezette be 1967-ben és a fajtajegyzékben is így szerepelt. A rövidített nevének megváltoztatása hosszú procedúra után 1999. december 13-án véglegesítődött. Az ,,Izsáki szőlőfajta nevét Arany sárfehér-re változtatták meg.
Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.
Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.