Chardonnay
Még az 1900-as évek végén került hazánkba Franciaországból ez a szőlőfajta. Szinte valamennyi magyar borvidéken elkezdték termeszteni, s a hetvenes évektől igen népszerűvé vált. Szeptember második felében szokott beérni, a fürtjei ugyan elég kicsik, de ha ránézünk, rögtön látjuk, hogy igen tömöttek szőlőszemekkel. A gazdáknak kevés munkát ad ez a szőlő, ezért is szeretik, arra viszont nagyon kell figyelni, hogy rothadásra hajlamos. Talán a legkedveltebb fehérbor készül belőle.
![](https://borhirlap.hu/wp-content/uploads/2018/09/Gabo-foto-az-oldalsáv-tetjére-1024x576.jpg)
Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.
![](https://borhirlap.hu/wp-content/uploads/2021/02/Mury-Design-Logo-1024x453.png)
![](https://borhirlap.hu/wp-content/uploads/2018/09/Clubex-banner-354x591-1.jpg)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
![](https://borhirlap.hu/wp-content/uploads/2018/09/Gabo-foto-az-oldalsáv-tetjére-1024x576.jpg)
Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.
![](https://borhirlap.hu/wp-content/uploads/2021/02/Mury-Design-Logo-1024x453.png)
![](https://borhirlap.hu/wp-content/uploads/2018/09/Clubex-banner-354x591-1.jpg)