Cirfandli
A múlt században Ausztriából kerülhetett hozzánk, elég ritka fehérborszőlő. Leginkább Pécs környékén terem. Bőtermő, későn érik, viszonylag könnyen kezelhető. Általában rövid csapos metszéssel termesztik, fontos tudni, hogy nagy termés esetén a minősége jelentősen romlik. Különleges bor, csak terméskorlátozással érhető el. A cirfandliból készülő ital diszkrét illatú, gazdag zamatú, lágy karakterű savai vannak. Ebből a szőlőből átlagos, hétköznapi fogyasztásra szánt borokat szoktak készíteni.

Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.
