Pinot Gris
A világfajták között az egyik legrangosabb. Francia eredetű. Pinot Gris=Szürkebarát. A Pinot Blanc és Pinot Noir fajták testvére. Franciaországban Tokay de Alsace néven ismert fajta, de Tokajhoz nincs köze, téves névhasználatról van szó. A szőlőtermesztés északi határához közeli országokban termesztik. Nálunk elsősorban a Balaton környékén. Aránylag kisebb a termőképessége, de ezt ellensúlyozza termelésbiztonsága, s hogy sokéves beérési cukorfoka valamennyi fajta közül a legjobb. Viszonylagos fagytűrése és rothadás-ellenállósága jó. A Pinot Gris finom zamatú és harmonikus összetételű, gyakran maradék cukrot is tartalmazó, extraktban gazdag, különleges minőségű bort ad.

Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.




Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor, és gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei. Költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, és régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk, a bor, és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival - amelyek linkjét a Facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki -, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.


