Borkóstolók, amelyeket nem szabad kihagyni Portóban!
Tudta, hogy 2017-ben a Legjobb Európai úti cél díjjal Porto városát tüntettek ki! Porto Portugália második legnagyobb városa. Én nemrégiben jártam itt. A TAP portugál légitársasággal repültem Budapestről Lisszabonba, majd onnan tovább Portóba, s vissza (flytap.com). Budapestről hetente öt alkalommal megy gép a portugál fővárosba, s Lisszabonból óránként megy TAP gép Portóba, így nagyon kényelmesen, […]
Český Krumlov egyik legkülönlegesebb vendéglátóhelye
Český Krumlov kisváros a csehországi dél-Bohémiában. Az Unesco világörökség része ez a település, amelynek fő látványossága a Vltava folyó felett épült vár. A város kulturális központnak tekinthető, s az egész közép-európai régió fontos történelmi helyének, amelyet évente több mint egymillió turista látogat meg. neked sem szabad kihagynod, Magyarországról autóval 4 óra alatt elérhető. A […]
A Quails’ Gate borászatnál Kanadában
Már több mint 25 éve készülnek díjnyertes borok a kanadai Okanagan-völgyben lévő Quails’ Gate borászatban. A Boucherie-hegy lejtőin, egy ősi vulkán talaján, az Okanagan tó partján művelik a szőlőt, s készítik a prémium kategóriás nedűket, a fogyasztók nagy megelégedésére. Minden túlzás nélkül állíthatom, ezt a borászatot látni kell, s a nedűit kóstolni kell, ha valaki […]
Látogatás a mádi Holdvölgy pincerendszerben
A Holdvölgy Tokaj-hegyalján, Mád legkiválóbb területein található, 7 különböző dűlő 22 parcelláján gazdálkodnak, környezettudatos szőlőművelést folytatva, az ökológiai termelés elemeit integrálva. A sokszínű birtokösszetétel az egyes dűlőkön belül is egyedi karakterű borok alkotására ad lehetőséget. A pincészet egyedülálló, csaknem két kilométer hosszú pincerendszeréről és az ott rendezett borkóstoló programokról ódákat zengenek, akik már látták, illetve […]

Olvassa a Bor Hírlapot!
A Bor Hírlap sikere, immár közel másfél évtizede, több okkal magyarázható: gazdag tartalommal ellátott, s ingyenesen terjesztett digitális kiadvány! A bor- és a gasztronómia népszerűsítését szolgáljuk, s ez találkozik az olvasók igényeivel. Magazinunkat azért adjuk ingyen, hogy minél több emberhez eljuthassanak a pincészetek, éttermek, gasztro cégek hírei, érdekességei, költségeinket a hirdető cégek fedezik. Mivel ez a koncepció jól bevált, s régóta működik, bízunk benne, hogy még sokáig szolgálhatjuk a bor- és gasztronómia híveit, akár a digitális magazinunk lapszámaival, amelyek linkjét a facebook segítségével 10 ezer embernek küldjük ki, akár az internetes honlapunkkal, amelyen lehetőségünk nyílik friss híreket közölni, lépést tartani a mindennapokkal.