Új bor született Lendván!

A szlovéniai Bledi-tó körüli szállodák egyik legkedveltebbje a Hotel and Glamping Ribno. Nagyon sok magyar turista látogatja, mert csodás erdőben épült alpesi üdülőhely, szépek a szobái, s remek a konyhája.

A hotel tulajdonosa Katarina Strgar nemcsak a szállodaiparban tevékenykedik, hanem nemrégiben, közel a magyar határhoz, Lendván, a Prekmurje régióban vásárolt a partnerével egy szőlőterületet, valamint egy kis borospincét, s borászkodik. Új tőkéket ültettek, s idén már kóstolni is lehetet az első száraz fehérborukat.

Természetesen a szőlőbirtok vásárlásával az elsődleges cél az volt, hogy a szálloda számára, a vendégeknek készítsenek bort. Ma már lehet is kapni a hotelben a pincészet fehér cuvée borát, ami Tramini, Sárgamuskotály és Rizling egyede.

Most már a pince is alkalmas arra, hogy vendégeket fogadjanak kóstolóra. Izgalmas mindig, amikor a hordókból lehet közvetlenül kóstolni, s hozzá finom házikolbászt, sajtot, kenyeret falatozni. Természetesen csak előzetes bejelentkezés alapján fogadják a vendégeket a pincében, de a Hotel and Glamping Ribnoban bármikor kérheti a vendég a ház borát.
Bejelentkezés kóstolásra, illetve további infók: katarina.strgar@hotel-ribno.si