Vulcano sonkavilág a stájerországi Vulkánföldön – Ausztriában!

Stájerország messze földön híres a gasztronómiájáról, s csodás tájairól, kastélyairól. Ezen belül a térség dél-keleti részén található úgynevezett Vulkánföld kínál olyan meghatározó élményeket, amelyeket vétek lenne kihagyni. Egy hétvége Riegersburgban és környékén igazán emlékezetes lehet felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.
Budapestről csak 4 óra kocsival Körmenden, s Szentgotthárdon keresztül Riegersburg, de aki inkább autópályán szeretne menni, annak két választása is van: a Bécs-Graz sztrádán északi irányból, vagy az M7-esen, a Balaton mellett végig haladva Maribor felé déli irányból is ugyanennyi idő alatt elérhető város, ez kicsit, kényelmesebb, de matricát kell venni Ausztriában és Szlovéniában is…
Riegersburg térség szomszédságában sok kulináris élvezetnek hódolhat a turista. Nem szabad kihagyni a Vulcano sonka manufaktúrát Auersbachban, ami pár percnyire van kocsival Riegersburgtól.

Kóstoljon bele az élet ízébe! Ismerje meg a Vulcano sonkát! Menjen el egy Vulcano üzemlátogatásra Ausztriába, rendeljen kóstolót, ismerje meg a Vulcano ízvilágot, s hazafelé a Vulcano kulináris boltban pakoljon fel jócskán a kézi gyártású sonka- és hússpecialitásokból, hogy még itthon is sokáig élvezhesse a lélegzetelállítóan finom Vulcano termékeket.
A Vulcano sonkát a cég dolgozóinak az állatokhoz való hozzáállása teszi különlegessé. A válogatott, nemesített, húsos Vulcano sertéseket a fajtának megfelelő módon tiszteletteljesen tartják nagy kifutókkal rendelkező fedett ólokban, a legkiválóbb takarmánnyal etetik.
A sonka előállítása során tanusított valódi kézműves szakértelem és a jó arányérzék keveréke adják az összetéveszthetetlen Vulcano ízvilágot. Különféle érleltségben kapható levegőn szárított nyers sonka, s enyhén füstölt specialitás is.

Ha ellátogat a Vulcano sonkavilágba, akkor imádni fogja a programot. Személyes sonkaszakértő vezetésével különféle kóstolók keretében pillanthat be a feldolgozás, gyártás, és érlelés technikai titkaiba. Az egyedül érkezőket és a 10 fő alatti csoportokat minden nap 11.30 és 15.30 között várják a Vulcano üzemben német nyelvű körbevezetésre. Magyar nyelvű vezetéshez előzetes bejelentkezés szükséges. Kóbor Nikoletta szíves rendelkezésére áll minden érdeklődőnek, akár telefonon (+43 3114 2151), akár e-mailben: (vertrieb@vulcano.at), akár személyesen az auersbachi üzemben.
A Vulcano a sonkák mellett más kulináris különlegességeket is készít. A nyers kolbász és szalámi termékei egyedülállók. S azoknak, akik szeretnének kicsit kreatívabb és extrább termékeket is kipróbálni, ajánljuk a különbféle szalonnába tekert gyümölcsöket, és a szarvasgombás filét. Egy ropogós finomság a Vulcano Crisps, amely nem más, mint sonka csipsz, remek bármilyen bor mellé, csak úgy bekapkodni belőle néhány szeletet.

Elmondjuk, hogy a Bor Hírlap stábja mit csinált a Vulcánóban 2019. decemberében. Ebédre megkóstoltuk a sonkalevest, majd egy hatalmas sonka, szalámi, szalonna tálat fogyasztottunk el. Ezt követően meglátogattuk a malacokat, tanulmányoztuk, hogyan tartják azokat, majd élveztük az idegenvezetést egy sonkaszakértővel, megnéztük a magyar nyelvű felírattal ellátott ismeretterjesztő filmet, s bámultuk a sonkaérlelőben felakasztott több tucatnyi 10-15 kilós sonkákat.
Ha már tele a hasa, akkor nézzen körül a Vulcano élelmiszer és ajándék boltjában, s vegye meg azokat a termékeket, amelyeket szívesen vinne ajándékba haza, vagy amikkel szeretné saját magát kényeztetni később, már az otthonában. (www.vulcano.at)